Ik, TedX Rotterdam Winnaar Spoken Word en meer…

Ik, TedX Rotterdam Winnaar Spoken Word en meer…

Ja, we lezen het goed. Ik ben afgelopen donderdag op 15 juni 2017 uitgeroepen

tot winnaar in de categorie Spoken Word!

Dit tijdens het jaarlijks terugkerend TedX Rotterdam evenement¬†met als thema ‘being connected’

ofwel ‘verbonden zijn’.

Bij het winnen hiervan heb ik een droom verwezenlijkt. In ieder geval een droom die in 2014 begon toen ik bekend raakte met die rode stip van de befaamde TedX talks die ik in jaren van ‘op zoek gaan naar mezelf’ zo vaak vanachter mijn laptop heb gezien. Ik stond er gewoon echt. Nu begint mijn reis. Op 3 november 2017 sta ik in De Doelen met een Spoken Word optreden tijdens het main event.

Deze afgelopen weken zitten vol met verassingen. Mijn grootse plan voor een koffiezaakje viel in het water en ik bleef lerares woordkunst. De dag na het negatieve advies kreeg ik een berichtje of ik iemand anders zijn plaatst wilde overnemen bij Casa Tiberias.  Hiervoor ben ik een script aan het schrijven voor een nog te vormen theatergroep die de Kaapverdiaanse cultuur uit de achtergrond haalt en wat meer naar voren brengt. Dit theaterstuk kan je eind dit jaar op zeker per september verwachten. Thanks Patricia!

Ook in september; mijn eerste echte optreden in Wunderbar te Rotterdam met mijn band The Band Black. Ik zing natuurlijk al jaren en veel mensen weten dit alleen heb ik dit jarenlang achter mij moeten laten wegens mijn gezondheid en werk. Maar dit jaar ga ik er lekker voor en maken we ook nog eens heerlijke muziek. Met wat van mijn eigen oude nummers in een nieuw jasje gestoken, dezelfde emoties en een wat rouwere stem verwelkom ik je nu alvast op 19 september 2017.

Een weekje later sta ik te werken bij het Poetry International festival in het Ro theater als vrijwilliger en ontmoet ik ongelofelijke geweldige schrijvers en dichters. Waaronder Ishion Hutschinson, een Jamaicaanse professor en dichter, koop a.u.b. zijn bundel ‘House of lord and commons’. Je zult je leesplezier een gunst doen.

En plots ontvang ik een whatsapp berichtje van Babs Gons, of ik zin heb om 18 augustus op te treden met haar, Dean Bowen, Onias Landveld en nog wat namen op het Lowlandsfestival dit jaar! Ik was helemaal in de wolken en ben dit nog steeds! Check ze alle drie op Facebook! Hou het mijne in de gaten voor updates.

Neusa is zo blij als een kind;

LOOKING FOR A PUBLISHER!!!

Ik heb wat gedichtenbundels op de lopende band liggen en ze zoeken beide een uitgever.

 

Social Media
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Enjoy this blog? Please spread and share to the word :)